Spil blog om KENOs historie

24 oktober 2018 Anders Lundtang Hansen
Spil blog om KENOs historie

Der er mange forskellige spil, man kan give sig i kast med at spille online på netcasinoer, hvor alt fra de gamle, klassiske spillemaskiner til moderne, nyt virtuelt software fra diverse spilfirmaer har møvet sig ind på nettet.

Men et spil, der kan være en samlingsflade for både ældre generationer og således få dem over på nettet og de unge, så de kan lære et gammel spil at kende, er KENO.

Dette Bingo-lignende spil har faktisk ikke de største rødder i Danmark, hvor det ikke engang er 20 år gammelt i brugen herhjemme.

Men det er faktisk et tusinde år gammelt spil, som kan spores så langt tilbage geografisk som Kina og årstalsmæssigt som mere end 3000 år gammelt.

Spillet er, som nævnt, lidt en art af Bingo, hvor der er tilsat lidt midler fra lotteri-spillet, og i det kinesiske land blev spillet faktisk så udbredt og populært allerede for lang tid tilbage, at man var nødt til at sende resultaterne af visse KENO-spil med brevdue, så resultaterne kunne nå hurtigt frem.

Således kaldes spillet også for “Hvid Due”.

Omkring 1900-tallet bosatte mange kinesere sig i USA, og de havde selvfølgelig spillet med sig. Her skete der en udvikling, hvor man blandt andet indførte tal i spillet fremfor de kinesiske skrifttegn, som man tidligere havde brugt.

Den moderne form for KENO var født.

Dog kom spillet først så sent som år 2004 til Danmark, hvor man blandt andet kunne spille det på formiddags-TV og ringe og vælge ens præmier, hvis man havde vundet.

Spillere i alle aldre kan være med, og reglerne er ikke mere besværlige, end at man hurtigt kan lære dem til sig, og ved visse typer af KENO kan må få lov til at satse store pengebeløb, hvorfor der så vil være en øget chance for at gå hjem med den helt store gevinst.

Flere Nyheder