Få dit smukke og lyse gulv igen – vælg en professionel gulvafslibning

16 oktober 2019 Astrid Pedersen
Få dit smukke og lyse gulv igen - vælg en professionel gulvafslibning

Når et sæbe behandlet trægulv bliver brugt hver eneste dag, er det uundgåeligt, at der opstår tegn på slitage i det smukke, lyse træværk. Sæbe behandling hører under den kategori, som betegnes ikke forseglende behandlinger, og som blandt andet tæller sæbe, lud, olie og voks. Fælles for disse behandlings former er, at de ikke beskytter gulvet i samme grad som de forseglende behandlings former som for eksempel maling eller lak.

Dette betyder, at gulvets overflade er langt mere udsat og sårbar over for dagligt slid – for eksempel fra møbler, kæledyrs kløer, legetøj og sko. Den eneste beskyttelse, et sæbe behandlet trægulv nyder, er den hinde af sæbe, som dannes ved en sæbe behandling. I denne proces skrubbes en fed sæbe ned i træværkets overflade, hvor den binder sig til træværkets fibre og mætter dem, således at de holder sig fugtede og nærede. Denne hinde skal vedligeholdes gennem hyppig og grundig gulv vask, ved hvilken særlig sæbe forstærker og genopbygger hinden.

Forsømmes denne procedure, vil gulvet hurtigt komme til at fremstå gråligt og uensartet i overfladen – også efter gulv vask. Og så kan det faktisk kun blive flot igen ved hjælp af en gulvafslibning.

Kan jeg selv foretage en gulvafslibning?

Mange mennesker vælger selv at foretage en gulvafslibning, når trægulvet begynder at udvise tegn på uoprettelig slitage. Det kan selvfølgelig i princippet sagtens lade sig gøre. Det kræver, at du selv indkøber alle nødvendige materialer, og sørger for at leje en maskine til formålet – og at du selvfølgelig besidder det rette håndelag til at betjene en sådan. Men det smukkeste og mest ensartede resultat får du, hvis du vælger en dygtig, professionel gulvmand til at varetage denne opgave. Og så får du som regel også en efterbehandling med i prisen.

Du kan læse mere om gulvbelægning i Roskilde på jigulvservice.dk

Flere Nyheder